Er is keihard gewerkt. De mouwen waren opgestroopt door de ruim 40 helpers. Al die mensen heb je ook hard nodig voor alle doe-opdrachten, de teams achter de computers die de reisvragen goed moesten beantwoorden waren extra versterkt. Maar ... de uitdaging die we dit jaar hadden aangenomen was het werkstuk. De laatste jaren lukte het steeds om de uitdagende opdracht prachtig uit te voeren maar lukte het steeds niet om deze op tijd te uploaden naar Iscout. Dit jaar is dat WEL gelukt. Bewonder op facebook het filmpje waarin Matti een rondleiding geeft door de gepionierde PioSportschool. echt geweldig! Bijna alle doe opdrachten zijn uitgevoerd. Enkele voorbeelden? Slingerverf, muurbloempje, brexit containers stapelen, Abriconcert en heel veel meer zotte opdrachten die met veel fantasie zijn uitgevoerd. Heel veel reisvragen zijn goed beantwoord. Tot de laatste secondes voor de sluiting om 23.00 uur is er doorgewerkt. Dit jaar zijn we op de 56e plaats geëindigd! Van de 478 deelnemers! Vorig jaar waren we nog op de 255e plaats geëindigd. Er klinken al geluiden om volgend jaar in de top 50 te eindigen! Wat een leuke en gezellige avond. Bekijk de eindstand op Iscout Volgend jaar weer !

"Ik beloof een goede bever te zijn" ... drie bevers zijn afgelopen zaterdag geïnstalleerd. De bevers dragen dan de das van Scouting Hellevoetsluis en krijgen de emblemen opgespeld. Die moet dan alleen nog thuis echt vastgezet worden. Het was heel gezellig, zo samen met de ouders, grootouders en broertjes en zusjes die kwamen kijken. Myrthe, voor de bevers heet ze Rebbel, zei het al. Het hele jaar door komen er nieuwe bevers bij en daarom zijn er twee installatiemomenten bij de bevers. Na de installatie gingen ze nog een leuk spel doen waarbij de gasten meteen mee mochten doen. Gefeliciteerd en welkom bevers!

Scouting Hellevoetsluis wil graag in contact komen met oud kaderleden die vrijwilliger zijn geweest bij Scouting Hellevoetsluis, of bij de Flora Groep, of bij de Voornse Trekkers.

Het doel is om contact te leggen en contact te houden. Later willen we met degene die dat leuk vinden een aantal malen bij elkaar te komen. Daarbij bestaat Scouting in Hellevoetsluis dit jaar 65 jaar, dus wie weet wat er nog van komt.

Ben jij vrijwilliger geweest, dus heb je leiding gegeven of was je bestuurslid of had je een ondersteunende functie? Dan willen we je vragen om bijgaand formulier in te vullen zodat we contact kunnen houden. Wacht niet te lang, want dan kunnen we snel wat afspreken. Klik hier om het formulier in te vullen.

Onze scouts gaan in de week van 4 tot en met 9 maart de straat op en collecteren voor Jantje Beton. Deze organisatie is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht van deze organisatie. Ze willen bereiken dat álle kinderen dagelijks kunnen spelen en bewegen.

Een deel van de opbrengst mogen de deelnemende speltakken houden. Zij gebruiken het geld als welkome aanvulling om hun activiteiten te bekostigen.

Net als Jantje Beton zeggen wij bij Scouting Hellevoetsluis ... STOP NOOIT MET SPELEN!

We wensen onze scouts heel veel succes met de collecte!

Vrijdag 15 maart 2019 doen wij mee met NL Doet 2019. Het Beverlokaal is toe aan een grondige opknapbeurt en daarbij willen we de inrichting veranderen. Dit betekent een keuken verwijderen en andere kasten opstellen en inrichten. Onze jongste scouts spelen graag op de grond en daarom krijgt de vloer een grondige (machinale) schoonmaakbeurt. Meld je aan op NLdoet.nl, kom helpen en neem je vrienden, familie of collega's mee.

Deelname aan NL Doet vorig jaar leverde een mooie ´nieuwe´ vloer op bij de luchtverkenners en een prachtige veilige gasopslag bij ons clubhuis op Oosterland. Het is prachtig dat we met deze vrijwilligersactie iets moois kunnen realiseren. Ook dit jaar hopen we op veel hulp!