Met de stoel in de hand meldden ruim 40 deelnemers aan de Groepsraad zich op Oosterland. Iedereen ging er maar even goed voor zitten, want er stonden een paar interessante onderwerpen op de agenda. Zoals onze jaarrekening over 2020, een herbenoeming van ons kweekvijver-bestuurslid Liselotte en een geheel nieuw Huishoudelijk reglement. Penningmeester Ralph kon helder uitleggen hoe de financiën in 2020 zijn verlopen, de kascontrolecommissie was het daar ook mee eens en is de jaarrekening vastgesteld. We zijn opnieuw blij met Liselotte die weer een heel jaar mee gaat draaien in het bestuur. Voorzitter Lauret heeft rustig de tijd genomen om de afspraken die we met elkaar maken over hoe we onze zaken regelen in de groep toe te lichten en hier en daar aandacht te vragen voor belangrijke onderwerpen. De aanwezigen waren het ermee eens en hebben we een nieuw Huishoudelijk reglement dat op de website is terug te vinden.

De laatste opkomst voor onze kies je sporters werd er gepionierd en een tent opgezet. Dat hoort ook echt bij Scouting, want wanneer we op kamp gaan slapen we in een tent en die moet zelf opgezet worden. Ook het pionieren hoort er helemaal bij. Scouts pionieren niet alleen leuke bouwwerken maar ook nuttige, van een schommel tot een eettafel en heel veel meer. Het is hard werken hoor bij Scouting, maar gelukkig was er een lekkere tosti die ze - natuurlijk - ook zelf moesten maken.

De deelnemers van Kies je Sport - georganiseerd door Stichting Push - hebben de afgelopen weken bij vier speltakken mee gedraaid en ontdekten wat Scouting is. Het waren hele leuke deelnemers en wij vonden het leuk om ze te laten zien wat Scouting is. Misschien tot ziens bij Scouting!

Wat staat daar ineens opgebouwd? Dat zijn verhuisdozen! Gaan de welpen van de Voornse Trekkers Horde verhuizen? Nee, gelukkig niet. Met deze dozen zijn ze keihard aan het werken aan de welpenbattle die door Regio Limburg is bedacht en waar deze welpen ijverig aan mee doen. Zouden ze gewonnen hebben? Ze maken een goede kans.

De landverkenners wisten de vele welpen en kinderen van de wachtlijst die kwamen kijken flink te verrassen. Natuurlijk waren er hele lastige opdrachten met pionierpalen. Ze ontdekten al snel dat je goed moet samenwerken om iets te realiseren. Dat geeft stof tot nadenken ...

Onze explorers zijn slim geweest. Want een high tea organiseren is heel goed - coronaproof - te organiseren. De tafels waren al snel allemaal gereserveerd en voor wie niet kon aanschuiven kon toch genieten van een 'high tea-to go'. Ze hebben zich helemaal uitgeleefd met lekkere versnaperingen voor alle gasten die rond een knapperend kampvuur zaten. Het hete water was niet aan te slepen.