Wij staan op 4 mei 2 minuten stil tijdens Dodenherdenking .... kom jij ook?

Het is elk jaar indrukwekkend en alle leden - jong en oud - kunnen aansluiten. Om 18.45 verzamelen we bij de kerk in Nieuwenhoorn voor de herdenkingsdienst. Aansluitend lopen we mee met de stille tocht naar het Oorlogsmonument voor de kranslegging en de twee minuten stilte.

Kom in je complete Scoutfit!

Het blijft een mooie traditie om op Koningsdag de vlag te hijsen voor het Gemeentehuis in aanwezigheid van burgemeester Junius en haar gasten. Terwijl het Wilhelmus wordt gespeeld door Sempre Cresendo hijsen twee scouts de vlag met oranje wimpel en geven alle aanwezige scouts de scoutinggroet. Dit haar natuurlijk ook speciaal omdat Ahrend Siebelhoff (rechts naast de burgemeester) een lintje heeft mogen ontvangen voor onder andere zijn inzet voor Scouting Hellevoetsluis.

We feliciteren Ahrend Siebelhoff, oud-voorzitter en erelid van Scouting Hellevoetsluis, van harte met de benoeming vandaag 26 april 2019 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ahrend was de drijvende kracht achter de fusie van de Floragroep en de Voornse-Trekkersgroep. Hij is binnen onze groep altijd heel betrokken geweest in de verschillende functies die hij bekleed heeft. Nog steeds zien we hem graag langs komen en blijft hij betrokken. Ook regionaal en landelijk is hij bijzonder actief geweest en nog steeds actief voor Scouting.

Elk jaar vertellen we elkaar het verhaal over Sint Joris en de draak rond een groot kampvuur. Dit jaar was het niet Sint Joris die de draak versloeg maar Jorina die een moederdraak met babydraakje te hulp schoot en voorkwam dat het drakenvuur de huizen in de Vesting zou afbranden. Het verhaal is door alle scouts prachtig uitgebeeld rond het grote kampvuur achter Fort Haerlem. Een prachtige zonsondergang scheen over het de bunkers tot uit een donkere wolk ineens wat sneeuw naar beneden dwarrelde. Het mocht de pret niet drukken. Er is luid gezongen, muziek gemaakt, gedanst en voorgedragen. Na de warme chocolademelk gingen de bevers en welpen naar huis en bleven de scouts en explorers nog gezellig rond het kampvuur zingen en dansen. Volgend jaar weer !

Dit jaar gingen de bevers en welpen op uitnodiging van de Rotary Voorne Putten het strand schoonmaken langs het Haringvliet. En dat deden ze met veel enthousiasme. Eerst kregen ze uitleg van natuurgidsen en vervolgens in groepjes met vuilniszakken het strand langs om alle rommel op te ruimen. Daarna konden ze op het schoongemaakte strand zich uitleven in het bouwen van zandkastelen. Moe van al het harde werken konden ze even bijkomen bij Adventuredome met een patatje om vervolgens weer helemaal opgeladen nog even te gaan spelen in de indoor-speeltuin. Het was een mooie actie. Wethouder Schop was onder de indruk van de vrolijke bevers en welpen die goed werk hebben verricht. Dank je wel aan de Rotary Voorne-Putten, Advertentiedome, IVN en Farm Frites.