Na de zomer is er weer plek bij de Orca's. Dus ... beleef jij graag avonturen op het water? Ben je 10, 11 of 12 jaar? Lijkt het je leuk om samen met leeftijdsgenoten onder leiding van een super gaaf en enthousiast leidingteam te leren zeilen? Maak dan meteen een afspraak om na de zomer - vanaf 12 september - met de Orca's mee het water van het Brielse Meer op te gaan. Je moet je wel even via de mail aanmelden bij Anneke van de ledenadministratie . Tot ziens bij de Orca's!

Met de verdere versoepeling van de coronamaatregelen die per 1 juli van toepassing zijn is er nog meer ruimte voor onze opkomsten. Het belangrijkste is dat we ook - onder voorwaarden - binnen opkomsten kunnen houden en we tijdens het scoutingspel in de buitenlucht niet de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden tot leden tot 18 jaar.

Lees hier de regels na de versoepeling vanaf 1 juli.

Tot nu toe is het prima gelukt om - ondanks de maatregelen - hele leuke scouting opkomsten te beleven. Maar eerlijk is eerlijk, het is toch wel weer fijn dat steeds meer mogelijk is om weer leuke plannen te maken. Er zijn nog maar één of soms twee opkomsten tot aan de zomervakantie en WE gelukkig BIJNA OP KAMP GAAN. Laten we hopen dat na de zomer het coronavirus niet meer voor belemmeringen zorgt en we weer onvoorwaardelijk kunnen genieten van scouting bij Scouting Hellevoetsluis.

Joepie! We mogen!

Altijd het hoogtepunt van het scoutingjaar: op kamp gaan. In dit bijzondere jaar waarin we heel veel leuke en bijzondere scoutingactiviteiten aan onze neus voorbij zagen gaan zijn we heel blij dat onze welpen van de Shanti Horde en de Dahinda Horde heerlijk op kamp kunnen gaan. Net als de amfibieën, landverkenners en luchtverkenners die gewoon weer hun eigen kampterrein gaan inrichten en een een weekje lekker buiten in de natuur in de tent slapen en allemaal leuke avonturen gaan beleven. Ook de orca's en zeeverkenners trekken er met hun vletten op uit en zetten hun tenten op een eiland in de Kagerplassen.

Het definitieve akkoord kwam laat, maar we zijn er klaar voor. De plannen voor de kampen lagen al klaar en kunnen we nu uitrollen. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met coronaregelgeving en natuurlijk is er aandacht voor extra hygiëne en een extra gezondheidscheck. Gelukkig zijn de kinderen veel buiten, dus voldoende ventilatie. De 1,5 meter afstand is met name voor de kampleiding iets om rekening mee te houden.

Deze weken wordt per speltak een ouder-kampinformatie-avond gehouden waarin de plannen worden verteld. De inschrijvingen stromen binnen, want haast is geboden. We gaan namelijk over drie weken al op kamp en we hebben er zin in!

Vanaf 1 juni kunnen we met de versoepeling van de coronamaatregelen meer scouting aanbieden. We moeten zeker nog steeds rekening houden met de aanwezigheid van het coronavirus in onze samenleving, maar met de versoepeling kunnen de jongste scouts elkaar weer wat makkelijker opzoeken. De 1,5 meter afstand blijft bestaan voor onze leden vanaf 18 jaar en ouder. Ook onze leiding en vrijwilligers zullen elkaar niet dichter kunnen naderen dan 1,5 meter afstand.

• We blijven voornamelijk buiten met opkomsten.
  • We blijven onze handen goed wassen.
  • We blijven gespreid in tijd en plaats opkomsten houden.
  • We blijven thuis als we ziek zijn.
  • We kunnen weer wat meer spellen aanbieden.
  • We kunnen onze bevers en welpen weer van dichtbij zien.
  • We blijven goede moed houden binnen de mogelijkheden die er zijn.

Onze regels op basis van de coronamaatregelen zijn aangepast. We verzoeken iedereen hier rekening mee te houden.

We blijven ons inzetten om het coronavirus geen kans te geven bij Scouting Hellevoetsluis.

Maak dan snel een afspraak om eens te komen kijken!

Elke zaterdag zijn er weer leuke scoutingavonturen te beleven, lekker buiten, in de natuur. Zit je in groep 2 of 3 en ben je al 5 jaar? Meld je dan aan bij onze enthousiaste bevers. Zit je in groep 4, 5 of 6? Kom dan kijken bij één van onze welpenhordes! Zit je in groep 7 en ben je al 10 jaar? Dan kun je kiezen ... Zijn de avontuurlijke landverkenners misschien iets voor jou? Of zijn de hoogtezoekers bij de luchtverkenners meer jouw ding? Of misschien de veelzijdige amfibieën? Of ben je graag op het water te vinden bij de orca's? Meld je dan aan om eens te kijken bij jouw voorkeur.

Het is wel van belang je even aan te melden bij Anneke van onze ledenadministratie. Zij maakt voor jou de afspraak bij de speltak en stuurt je de regels toe over wat we met elkaar afspreken over coronamaatregelen.

Tot ziens bij Scouting Hellevoetsluis!